logo
Пошук турівСтокові туриГід по країнахБлогПро компанію
logo

XO.UA — це найсучасніша в Україні система бронювання турів онлайн та найбільша в країні мережа з 400+ професіональних турагенцій.

Шукайте тури всіх популярних туроператорів на сайті, а бронюйте онлайн чи в офісі. Ви завжди отримуєте найширший вибір, турботу та гарантію мінімальної ціни.

social_mediasocial_mediasocial_mediasocial_media

Популярні напрямки

Тури в Єгипет

Тури в Туреччину

Тури в Болгарію

Тури в Грецію

Тури в Чорногорію

Тури в Туніс

Тури в Іспанію

Тури в Албанію

Тури в Хорватію

Тури в Італію

Туристам

Як забронювати тур?

Турагенції XO

Способи оплати

Подарункові сертифікати

Блог

Гід країнами

Компанія

Про нас

Відгуки

Вакансії

Відкрити турагенцію

Для ЗМІ

Контакти

ТОВ “АЛЬФА ІКС О”

м. Київ, вул. Хрещатик, 21

ЄДРПОУ 44495675

+380 (67) 846 86 25

Політика конфіденційності

Правила надання послуг

payment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_icon

Всі оплати захищено 256-бітним шифруванням

Плануєте подорож?

Довірте свій вибір професіоналам. Залишіть запит і отримайте добірку кращих пропозицій за 5 хвилин

icon_button
Блогarrow_iconІнші

18.01.2018

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Дізнайтеся про кулінарні традиції та поради подорожуючи від Австрії до Південної Америки. Унікальні гастрономічні досвіди чекають на вас!

Таїсія Кучеренко

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Подорожі – це не лише можливість побачити нові місця, але й шанс зануритися у світ нових смаків та ароматів. Кожна країна має свої кулінарні традиції, які відображають її культуру та історію. Від багетів у Парижі до йогуртів у Туреччині, від трав'яного чаю мате у Південній Америці до традиційних австрійських страв, кожна кухня світу може запропонувати щось особливе. У цій статті ми розповімо вам про деякі кулінарні тонкощі та поради для подорожей, які допоможуть вам отримати максимум задоволення від кожного прийому їжі під час ваших пригод. Зробіть глибокий вдих і вирушайте з нами у гастрономічну подорож світом!

Робіть глибокий вдих перед їжею

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Перше, чого вчать у кулінарній академії – відчувати смаки та запахи. Тож щоб краще сконцентруватися, радимо перед кожним прийомом їжі робити глибокий вдих. Це допоможе зосередиться на їжі, на ароматах і смакових відчуттях. Прекрасна порада мандрівникам, адже дуже часто після довгих прогулянок ми просто накидаємося на їжу, не встигаючи усвідомити її особливості.

У Парижі по хліб треба ходити в певні години

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Річ у тім, що до паризьких пекарень хліб привозять 2 рази на день – о 8 ранку і о 4 годині дня. Саме в цей час варто відвідувати пекарні, щоб дізнатися смак справжнього французького багета з хрусткою скоринкою і м’якою серединою.

Якщо ви їдете до Південної Америки, візьміть свічки із запахом імбиру

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Для того, щоб легше перенести висоту гір у Південній Америці в готелях залишають листя коки, але його запах і смак просто жахливі. У цьому разі підійдуть свічки із запахом імбиру, вони приємно пахнуть і теж чудово допомагають. Якщо немає свічок, можна пити і чай мате, який дуже популярний у цьому регіоні.

Запитуйте в італійців “Una piccola trattoria discrete?”, щоб знайти смачне і не дороге місце, щоб поїсти.

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

У подорожі завжди хочеться скуштувати смачну їжу, але місця, які дуже популярні у туристів зазвичай дорогі. У цьому випадку допоможуть місцеві жителі. Просто запитайте: “Una piccola trattoria discrete?”, що означає “Підкажіть невелику та доступну тратторію”. Особливо це необхідно в туристичних містах на кшталт Риму та Флоренції, де дуже багато туристів. Це допоможе вам суттєво зекономити та дуже смачно поїсти.

Для зустрічей із друзями в Іспанії вивчіть слово “уна канья”.

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

В Іспанії дуже популярні тапас-бари із закусками та випивкою. Саме їх дуже люблять іспанці і ходять у такі заклади для зустрічей із друзями. Замовляють вони зазвичай пиво словами “уна канья”, що означає один келих пива.

В Австрії відвідуйте заклади з написом Buschenschank

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Словом “Buschenschank” називають ресторани та кафе, в яких подають усе з продуктів власного виробництва. Вино, сир, масло, хліб, овочі та фрукти – все це роблять фермери і продають у затишних кафешках.

Завжди замовляйте столик в Ісландії

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Якщо ви подорожуєте Ісландією, завжди замовляйте столик у ресторані, інакше наступний заклад можна шукати ще 40 хвилин. Ісландці практично не їдять удома, тому на вечерю, всі кафе і ресторани зазвичай забиті вщерть. Особливо це важливо влітку, коли тут туристичний сезон.

Просіть різати фрукти при вас

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Дуже популярні в Європі та на островах лотки з нарізаними фруктами. Дуже часто до вечора можна купити ці стаканчики за зниженою ціною. Але все ж подумайте скільки бактерій може бути в цих фруктах, особливо в спекотні дні. Тому просіть порізати фрукти при вас і тоді ви будете впевнені в їхній свіжості.

У Туреччині неодмінно спробуйте йогурт

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Якщо ви думали, що в Туреччині треба куштувати солодощі – пахлаву, рахат лукум та інше, то це далеко не так. Річ у тім, що в Туреччині йогурт вважають найкориснішим продуктом. Багато турків з’їдають ложечку йогурту перед сном і натщесерце, щоб позбутися проблем із травленням. У турецькому йогурті містяться пробіотики, кальцій та інші корисні для здоров’я мікроелементи. Турецький йогурт навіть прописують лікарі для лікування хвороб шкт.

Замовляйте капучино в Італії до полудня

10 тревел-лайфхаків, про які ви могли б дізнатися лише у кулінарній школі

Італійці звикли пити капучино з бріошею на сніданок, тому для них дуже дивно, що хтось замовляє цей напій в обід, а тим паче ввечері. У великих туристичних містах, найімовірніше, ваше прохання виконають, хоч і з невдоволенням, а ось десь у невеликому містечку будьте готові, що зламається кавомашина або вам просто напряму відмовлять у цьому проханні.

Поділитися

Рекомендовані статті

article_cover

Інші

Головні музичні фестивалі 2025 року
article_cover

Інші

10 чудових ідей для поїздок на вихідні в Європі
article_cover

Інші

Названо найбезпечніші авіакомпанії світу: чи потрапили до списку Ryanair і Wizz Air
article_cover

Інші

Найдовші прямі безпосадочні рейси