19.01.2024

Політ на повітряній кулі в Каппадокії: мої враження

Каппадокія – це місце, де хочеться кричати в передекстазному стані. Маст хев, маст сі, маст філ. І маст флай – природно. Ніде у світі не злітає в повітря така кількість.

Олександр Довгопол

Олександр Довгопол

Політ на повітряній кулі в Каппадокії: мої враження

Каппадокія – це місце, де хочеться кричати в передекстазному стані. Маст хев, маст сі, маст філ. І маст флай – природно.

Ніде у світі не злітає в повітря така кількість повітряних куль одночасно. Стати частиною цієї історії – ось навіщо сюди їдуть тисячі людей щороку.

воздушные шары каппадокия

Ваш політ починається ще до перших променів сонця. На світанку найхолодніше повітря і найменше вітру: в таку погоду керувати кулею найпростіше.

Наш капітан розповідає, що витратив на навчання польотам 1,5 року і 20 тисяч доларів. Бути пілотом повітряної кулі не менш престижно, ніж капітаном Боїнга чи Аеробуса.

Він працює в одній із найсильніших компаній, що організовують польоти, і сміється над новачками. Каже, що злетіти може будь-хто, а ось плавно посадити кулю вже далеко не так просто.

воздушные шары каппадокия

Він одружений на китаянці, і хтось із пасажирів запитує, як дружина ставиться до щоденних польотів на кілометровій висоті. “З розумінням”, – відповідає Левент Кокабас чистою англійською і відкручує вентиль газового пальника сильніше.

Жар від згораючого газу обпікає обличчя і, незважаючи на +3 за Цельсієм за бортом, у кошику тепло і навіть затишно. Серед 11 пасажирів 6 індусів, 2 нігерійки, тайванець і двоє одеситів. Ніхто не випускає телефонів із рук ні на секунду, і якби фото досі робили на плівку, куля не змогла б навіть злетіти.

Капітан підводить судно до скель на таку відстань, що їх практично можна помацати руками. Але нікому не страшно, адже ми пливемо, а не летимо.

воздушные шары каппадокия

Посадка проходить майже непомітно: куля з хірургічною точністю опускається в автомобільний причіп, переобладнаний для прийому небесного гостя.

За старою традицією всіх пасажирів пригощають шампанським. Річ у тім, що першими почали підніматися в небо французи, а вони знають, як гідно відзначити таку подію.

Кулю згортають, і вже за хвилину автомобіль почне розвозити щасливих гостей по готелях. Кожен із них щойно здійснив ще одну свою маленьку мрію.


ПЛАНУЄТЕ ПОДОРОЖ?
Залишіть запит, наші спеціалісти запропонують вам кращі варіанти за вигідною ціною

Поділитися