Валюта та гроші у Болгарії
Погода в Болгарії по місяцям
Кухня Болгарії: що спробувати?
Віза в Болгарію
Екстрені контакти в Болгарії
Митниця & Tax Free в Болгарії
Оренда авто в Болгарії
Інтернет та зв’язок в Болгарії
Транспорт у Болгарії
Готелі з аквапарками в Болгарії
Кращі дитячі табори Болгарії
Популярні готелі Болгарії
Особливості болгарської кухні. Основні національні страви Болгарії. Місцеві напої.
Болгарська кухня багата на смакові враження та відома своєю різноманітністю, використанням свіжих інгредієнтів, ароматних спецій і трав, бринзи. В її основі поєднані балканські, грецькі, турецькі гастрономічні традиції. Такий мікс традицій робить болгарську кухню смачною, і звичною для нас.
Її характерні риси:
Болгарські страви подаються великими порціями, і обід може складатися з кількох страв.
Кращі страви Болгарії - це:
Всі болгарські страви вподаються у супроводі піти або мекіни (смажені коржі з тіста, які часто подаються з медом, сиром або джемом).
Що п'ють в Болгарії:
А ось, що обов'язково спробувати в Болгарії, так це цацу. Це мікс дрібної морської рибки, яка обвалюється в борошні або паніровці з сухарів і смажиться у великій кількості олії.
Відвідайте місцеві механи (таверни), щоб спробувати традиційні страви Болгарії.