logo
Пошук турівСтокові туриГід по країнахБлогПро компанію
arrow_icon
arrow_icon
arrow_icon
logo

XO.UA — це найсучасніша в Україні система бронювання турів онлайн та найбільша в країні мережа з 400+ професіональних турагенцій.

Шукайте тури всіх популярних туроператорів на сайті, а бронюйте онлайн чи в офісі. Ви завжди отримуєте найширший вибір, турботу та гарантію мінімальної ціни.

social_mediasocial_mediasocial_mediasocial_media

Популярні напрямки

Тури в Єгипет

Тури в Туреччину

Тури в Болгарію

Тури в Грецію

Тури в Чорногорію

Тури в Туніс

Тури в Іспанію

Тури в Албанію

Тури в Хорватію

Тури в Італію

Туристам

Як забронювати тур?

Турагенції XO

Способи оплати

Подарункові сертифікати

Блог

Гід країнами

Компанія

Про нас

Відгуки

Вакансії

Відкрити турагенцію

Для ЗМІ

Контакти

ТОВ “АЛЬФА ІКС О”

м. Київ, вул. Хрещатик, 21

ЄДРПОУ 44495675

+380 (67) 846 86 25

Політика конфіденційності

Правила надання послуг

payment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_icon

Всі оплати захищено 256-бітним шифруванням

Загальна інформація

Погода на Балі по місяцям

Екстрені контакти на Балі

Інтернет на Балі

Віза на Балі

Транспорт на Балі

Валюта та гроші на Балі

Митниця & Tax Free на Балі

Вибір тура

Відпочинок на Балі: навіщо їхати?

Вибір туру на Балі з чого почати?

Відпочинок на Балі: коли їхати?

Курорти Балі

Корисне

Туроператори по Балі

Оренда авто на Балі

Чим зайнятися

Кухня Балі: що спробувати?

Екскурсії на Балі

Відпочинок на Балі з дітьми

Нічне життя на Балі

Молодіжний відпочинок на Балі

Памʼятки Балі

Найкращі пляжі Балі

Шоппінг на Балі: що привезти?

Плануєте відпочинок в Індонезії?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівXO.UA

Пошук турівarrow_iconТури в Індонезіюarrow_iconГідarrow_iconКухня Балі: що спробувати?

Кухня Балі: що спробувати?

10 найсмачніших страв на острові Балі. Які десерти варто спробувати на Балі? Місцеві напої.

Кухня Балі: що спробувати?

Плануєте відпочинок в Індонезії?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівXO.UA

10 найсмачніших страв на острові Балі

Кухня Балі: що спробувати?

Балійська кухня багата на смаки і аромати, вона поєднує в собі інгредієнти та кулінарні традиції Індонезії, Індії та Китаю: від смаженого рису та локшини до традиційних шашличків і святкових страв — кожна страва має свій унікальний смак і аромат.  

  • Насі Горенг: смажений рис з овочами, яйцем та м'ясом (курка, яловичина або морепродукти). Часто подається з крекерами кропок і самбалом (гострим соусом).
  • Мі Горенг: смажена локшина з овочами, яйцем та м'ясом або морепродуктами.
  • Сате: шашлички з курки, яловичини, свинини або морепродуктів, мариновані та підсмажені на грилі. Подаються з арахісовим соусом.
  • Бебі Гулінг: ціле смажене порося, фаршироване спеціями та травами, підсмажене до хрусткої скоринки.
  • Аям Бетуту: Курка, фарширована спеціями і травами, загорнута в бананове листя та запечена до м'якої консистенції.
  • Сото Аям: традиційний індонезійський курячий суп з пряним бульйоном, рисовою локшиною, яйцем та овочами.
  • Баксо: суп з фрикадельками з яловичини або курки, локшиною, овочами і пряним бульйоном.
  • Гадо-гадо: салат з варених овочів, тофу, темпе та яєць, покритий арахісовим соусом.
  • Лавар: традиційний балінезький салат з овочів, кокосової стружки, спецій та іноді м'яса або риби.
  • Руджак Булунг: (морські водорості) - одна з найулюбленіших страв мешканців Балі. Балійці люблять руджак булунг не тільки через його апетитний запах, але і як ліки, страва допомагає позбутися нудоти та блювання.

Десерти

Кухня Балі: що спробувати?

  • Клепон: маленькі рисові кульки, начинені пальмовим цукром та обкатані в кокосовій стружці. 
  • Дадар Гулунг: тонкі млинці, начинені кокосом, приготованим з пальмовим цукром.
  • Бубур інджин: чорний рисовий пудинг, приготований з кокосовим молоком і пальмовим цукром.
  • Джаж Лаклак - балійський делікатес, приготовлений з рисового борошна. Він має характерний світло-зелений або білий колір із перфорованою поверхнею, прикрашеною тертим кокосом на вершині та коричневим цукровим соусом.

Місцеві напої

Кухня Балі: що спробувати?

  • Тех Ботол: популярний індонезійський холодний чай у пляшках, підсолоджений та ароматизований.
  • Балі Копі: традиційна балінезька кава, приготовлена методом заливання кип'ятком мелених кавових зерен.
  • Ес Келапа: свіжий кокосовий сік, який подають прямо з молодого кокоса з льодом.
  • Бандрек: традиційний індонезійський напій, приготований з імбиру, пальмового цукру, кокосового молока та спецій.
  • Арак: алкогольний напій, виготовлений з дистиляції рису або пальмового соку.
  • Брем: ферментоване рисове вино, яке є традиційним напоєм на Балі.