Топ національних страв Португалії
Основні страви
- Bacalhau à Brás: традиційна страва з солоного тріски (bacalhau), змішаної з картоплею фрі, цибулею та яйцями, прикрашена маслинами та зеленню.
- Cozido à Portuguesa: м'ясне рагу з різними видами м'яса (свинина, яловичина, курка), ковбасками, овочами та картоплею.
- Francesinha: сендвіч з кількома видами м'яса (шинка, ковбаса, яловичина), вкритий розплавленим сиром і залитий томатно-пивним соусом. Подається з картоплею фрі.
- Cataplana de Marisco: морепродукти, тушковані в спеціальній мідній каструлі "cataplana" з овочами, спеціями та білим вином.
- Pastéis de Bacalhau: смажені котлетки з тріски та картоплі.
- Ameijoas à Bulhão Pato: молюски в соусі з часником, оливковою олією, білим вином та кінзою.
Випічка та десерти
- Bolo do Caco: традиційний хліб з острова Мадейра, випікається на камені.
- Pastéis de Nata: маленькі кремові тістечка з хрусткою скоринкою, посипані корицею.
- Arroz Doce: португальський рисовий пудинг, приготований з молоком, цукром, корицею та лимоном.
Напої
- Вино Порто: солодке кріплене вино, яке виробляється в долині Дору.
- Гінья: вишневий лікер, який подають у маленьких чарках, іноді з вишнею всередині.
- Лікер Beirão: популярний португальський лікер на основі трав і спецій. Має солодкий і ароматний смак
- Понча: традиційний напій з Мадейри, виготовлений з агуарденте, меду, лимонного соку і цукру.