logo
Пошук турівСтокові туриГід по країнахБлогПро компанію
arrow_icon
arrow_icon
arrow_icon
logo

XO.UA — це найсучасніша в Україні система бронювання турів онлайн та найбільша в країні мережа з 400+ професіональних турагенцій.

Шукайте тури всіх популярних туроператорів на сайті, а бронюйте онлайн чи в офісі. Ви завжди отримуєте найширший вибір, турботу та гарантію мінімальної ціни.

social_mediasocial_mediasocial_mediasocial_media

Популярні напрямки

Тури в Єгипет

Тури в Туреччину

Тури в Болгарію

Тури в Грецію

Тури в Чорногорію

Тури в Туніс

Тури в Іспанію

Тури в Албанію

Тури в Хорватію

Тури в Італію

Туристам

Як забронювати тур?

Турагенції XO

Способи оплати

Подарункові сертифікати

Блог

Гід країнами

Компанія

Про нас

Відгуки

Вакансії

Відкрити турагенцію

Для ЗМІ

Контакти

ТОВ “АЛЬФА ІКС О”

м. Київ, вул. Хрещатик, 21

ЄДРПОУ 44495675

+380 (67) 846 86 25

Політика конфіденційності

Правила надання послуг

payment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_icon

Всі оплати захищено 256-бітним шифруванням

Пошук турівarrow_iconТури в Іспаніюarrow_iconГідarrow_iconКухня Іспанії: що спробувати?

Плануєте відпочинок в Іспанії?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівXO.UA

Корисне

Відпочинок в Іспанії: навіщо їхати?

Туроператори по Іспанії

Валюта та гроші в Іспанії

Транспорт в Іспанії

Оренда авто і скутеру в Іспанії

Віза в Іспанію

Вибір тура

Коста Брава та Коста Дорада: особливості двох курортів

Відпочинок в Іспанії: коли їхати?

Вибір туру до Іспанії: як обрати?

Пляжний відпочинок у Іспанії

Курорти Іспанії

Чим зайнятися

Памʼятки Іспанії

Шоппінг в Іспанії: що привезти?

Молодіжний відпочинок в Іспанії

Відпочинок в Іспанії з дітьми

Нічне життя в Іспанії

Безкоштовна Барселона: 5 секретів бюджетного відпочинку

Екскурсії у Іспанії

Загальна інформація

Митниця & Tax Free в Іспанії

Кухня Іспанії: що спробувати?

Екстренні телефони Іспанії

Іспанія: ціни

Погода в Іспанії по місяцям

Інтернет і роумінг в Іспанії

Колекції готелей

Найпопулярніші готелі Іспанії

Кращі готелі Коста Доради на першій лінії

Кухня Іспанії: що спробувати?

Особливості іспанської кухні: топ національних страв. Які страви варто спробувати в Іспанії? Які напої варто скуштувати в Іспанії.

Кухня Іспанії: що спробувати?

Плануєте відпочинок в Іспанії?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівXO.UA

Багато національних іспанських страв входять до топ світових делікатесів, їх готують у ресторанах по всьому світу. Кулінарні традиції Іспанії впродовж століть зазнавали впливу римлян, греків, маврів, арабів та італійців. Які страви та напої варто обов’язково спробувати на відпочинку в Іспанії? Пропонуємо вам огляд найсмачніших і найколоритніших місцевих страв, що не залишать вас байдужими! 

Особливості кухні Іспанії

Кухня Іспанії: що спробувати?

  • Іспанська кухня – це поєднання простих і доступних інгредієнтів. Іспанці вміють готувати рибу та морепродукти, люблять м’ясо, овочі та рис.
  • В іспанських стравах багато ароматних спецій і пряних трав, багато страв готують із додаванням оливкової олії
  • Іспанці обожнюють часник і додають пряність до багатьох несолодких страв
  • Основні способи приготування – тушкування, обсмажування та запікання.

Перші страви

Кухня Іспанії: що спробувати?

Гаспачо – легкий освіжаючий літній суп, ідеальна страва у спеку! Його готують зі свіжих томатів, перцю, огірків і часнику, додають шматочки білого хліба й ароматні прянощі. Пікантного смаку гаспачо надають соус табаско, оливкова олія першого віджиму та лимонний сік. Радимо суп вегетаріанцям, а якщо ви любите м’ясо замовте сальморехо – гаспачо зі шматочками хамона.

Косідо – густий суп, особливо популярний у Мадриді. В основі страви квасоля або нут, дрібна вермішель, м’ясо і ковбаски. Суп щедро приправляють спеціями і часником, подають, посипаючи свіжою дрібно нарізаною зеленню.

Фабада – густий ситний суп із білої квасолі з копченостями або кров’янкою та солоним салом, у томатному соусі. Аромат супу надає часник і прянощі, а назву страва отримала від сорту квасолі – великої та дуже смачної.

Другі страви

Кухня Іспанії: що спробувати?

Тортилья – улюблений іспанцями сніданок, омлет із картоплею. У страву додають цибулю, часник, сир, прянощі, шматочки хамону і зелень, і запікають у духовці на добре розігрітій сковороді. Наприкінці приготування перевертають, щоб тортилья вийшла з рівномірно просмаженою хрусткою скоринкою.

Паелья – рис із морепродуктами або м’ясом і овочами, найпопулярніша іспанська страва, родом із Валенсії. Іспанці здавна готували паелью на вечерю, змішуючи рис із залишками риби або морепродуктів. Страву щедро приправляють часником і прянощами, подають на великій тарілці. За легендою, вперше паелью приготував рибалка для своєї коханої, і назвав pala ella – для неї.

Олья підрида – тушковане м’ясо з овочами, страва, відома ще з часів хрестових походів. Шматочки свинини тушкують у бульйоні з додаванням часнику і прянощів, потім додають ковбасу, білу квасолю, томатний сік і моркву з цибулею. Подають гарячим – це улюблена страва іспанців у холодну пору року.

Каракатиця в чорнилі – тушкований шматочками морепродукт у власному соку. Для пікантності у страву додають цибулю, часник, каєнський перець і дрібно нарізану петрушку, подають із келихом холодного білого вина.

Закуски

Кухня Іспанії: що спробувати?

Пататас бравас – шматочки смаженої у фритюрі картоплі зі спеціями та часником. Подають зі шматочками томатів і ковбасою чорізо, посипавши паприкою та свіжою зеленню.

Тапас – популярна закуска до пива або вина. Невеликі бутерброди, на які кладуть усе, що знайшлося: сир з оливками, хамон з оливками, шматочки шашлику, ковбасу чорізо або мариновані морепродукти.

Малазький салат – страва, що замінить повноцінну трапезу. Готують салат із відвареної молодої картоплі, шматочків очищеного апельсина, оливок і сушеної тріски – виходить незвичайне поєднання смаків.

Томакет – популярна вулична закуска. Підсмажений тост із білого хліба збризкують оливковою олією, натирають помідором і часником, а зверху кладуть шматочок сиру і хамон.

Десерти

Кухня Іспанії: що спробувати?

Туррон – повітряна нуга з мигдалю, меду та збитих яєчних білків. Страва відома з часів Стародавньої Греції, греки готували її олімпійцям, і привезли рецепт до Іспанії. У меню ресторанів є три види туррону: традиційний мигдалевий, з лісових і волоських горіхів і м’який з додаванням масла.

Польворон – повітряне печиво, назва перекладається як “пил”. Готують десерт із цукру, борошна, горіхів і свинячого смальцю. Купити польворон можна тільки напередодні Різдвяних свят, це традиційна випічка до новорічного столу.

Каталонський крем – ніжний повітряний десерт, що нагадує французький крем-брюле. Іспанці готують крем на молоці, додаючи жовтки, ваніль, цукор і цедру лимона. Зверху десерт вкритий скоринкою – перед подачею його крем підпалюють, і подають, прикрасивши шматочками фруктів і свіжою м’ятою.

Торт “Сантьяго” – десерт вважається національною гордістю і має сертифікат, що готують його тільки в Іспанії. В основі мигдальне тісто з просоченням із хересу, а зверху торт прикрашений хрестом – нагадуванням про хрестові походи.

Чуррос – популярна вулична випічка із заварного тіста з начинкою, схожа на обсмажений еклер. Є чуррос у вигляді довгих паличок, подають із гарячим шоколадом або з кавою, саме так їдять десерт іспанці.

Хамон

Кухня Іспанії: що спробувати?

Іберіко – сорт хамона з м’яса свиней із чорними копитами, перекладається “чорна нога”. Свиней відгодовують виключно жолудями певного ґатунку, у результаті м’ясо набуває ніжного смаку та особливого аромату. Саме такий хамон вважається елітним.

Серрано – хамон зі звичайної свинини. Свиней вирощують на домашніх фермах і годують фуражем та іншими кормами. Смак цього хамона знайомий багатьом, його продають у наших супермаркетах, це недорогий сорт делікатесу.

Напої

Кухня Іспанії: що спробувати?

Сангрія – слабоалкогольний напій, що освіжає у спеку. Готують із червоного вина з додаванням мінералки, солодкого лікеру та шматочків свіжих фруктів.

Сидр – традиційний слабоалкогольний напій, що готують із яблук особливих сортів, найсмачніший сидр варто спробувати в Астурії.

Ребухіто – слабоалкогольний освіжаючий напій із білого вина з додаванням спрайту, подають у високих келихах, прикрасивши листочком м’яти та часточкою лимона.

Наступна стаття