logo
Пошук турівСтокові туриГід по країнахБлогПро компанію
arrow_icon
arrow_icon
arrow_icon
logo

XO.UA — це найсучасніша в Україні система бронювання турів онлайн та найбільша в країні мережа з 400+ професіональних турагенцій.

Шукайте тури всіх популярних туроператорів на сайті, а бронюйте онлайн чи в офісі. Ви завжди отримуєте найширший вибір, турботу та гарантію мінімальної ціни.

social_mediasocial_mediasocial_mediasocial_media

Популярні напрямки

Тури в Єгипет

Тури в Туреччину

Тури в Болгарію

Тури в Грецію

Тури в Чорногорію

Тури в Туніс

Тури в Іспанію

Тури в Албанію

Тури в Хорватію

Тури в Італію

Туристам

Як забронювати тур?

Турагенції XO

Способи оплати

Подарункові сертифікати

Блог

Гід країнами

Компанія

Про нас

Відгуки

Вакансії

Відкрити турагенцію

Для ЗМІ

Контакти

ТОВ “АЛЬФА ІКС О”

м. Київ, вул. Хрещатик, 21

ЄДРПОУ 44495675

+380 (67) 846 86 25

Політика конфіденційності

Правила надання послуг

payment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_iconpayment_icon

Всі оплати захищено 256-бітним шифруванням

Пошук турівarrow_iconТури в Домінікануarrow_iconГідarrow_iconКухня Домінікани: що спробувати?

Плануєте відпочинок в Домінікани?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівXO.UA

Вибір тура

Вибір туру у Домінікану: з чого почати?

Курорти Домінікани

Корисне

Відпочинок у Домінікані: навіщо їхати?

Туроператори по Домінікані

Оренда авто в Домінікані

Відпочинок у Домінікані: коли їхати?

Чим зайнятися

Нічне життя у Домінікані

Шопінг в Домінікані

Памʼятки Домінікани

Екскурсії в Домінікані

Відпочинок з дітьми у Домінікані

Пляжний відпочинок у Домінікані

Молодіжний відпочинок у Домінікані

Загальна інформація

Домінікана: ціни

Кухня Домінікани: що спробувати?

Інтернет у Домінікані

Погода у Домінікані за місяцями

Валюта та гроші у Домінікані

Транспорт у Домінікані

Екстрені контакти у Домінікані

Віза в Домінікану

Митниця & Tax Free в Домінікані

Кухня Домінікани: що спробувати?

Особливості домініканської кухні: топ національних страв. Які страви варто спробувати в Домінікані? Які напої варто спробувати в Домінікані?

Кухня Домінікани: що спробувати?

Плануєте відпочинок в Домінікани?

Залиште заявку і отримайте безкоштовний підбір туру від тревел-експертівXO.UA

Особливості домініканської кухні

Кухня Домінікани: що спробувати?

  • Національна кухня Домінікани типова для Карибського регіону: у ній переважають морепродукти та риба.
  • Основним гарніром став рис – а до нього додають усе, що є: м’ясо, рибу, морепродукти або курку
  • Картопля в Домінікані дорога – тут вона не росте, і тому замість неї використовують несолодкі банани і боби, щедро приправлені місцевими спеціями
  • Обов’язково спробуйте місцеві спеції – біха, розмелене насіння місцевого однойменного чагарнику, прянощі надають стравам яскравого помаранчевого кольору і незвичайного аромату.
  • Основні приправи домініканської кухні – часник, перець чилі, насіння льону, м’ята, аніс і морська сіль

 Навіть якщо у вас у готелі шведський стіл і “Все включено” – обов’язково прогуляйтеся до найближчого ресторану, щоб спробувати місцеві делікатеси, таких ви не побачите більше ніде! 

Перші страви

Кухня Домінікани: що спробувати?

  • Санкочо – густий суп, який варять із м’яса або риби, з качанами кукурудзи та коренеплодами. Подають суп незвичним способом – окремо на тарілку викладають м’ясо та овочі, а густий наваристий бульйон приправляють часником, прянощами і червоним перцем. Гущу їдять як рагу, запиваючи бульйоном.
  • Асопао де маріскос – рисовий суп із морепродуктами, з додаванням прянощів, несолодких бананів, цибулі та зелені. Готують зі свіжовиловлених креветок, кальмарів та інших дарів моря.
  • Абічуелас гісадас – густий суп-пюре з квасолі, зі шматочками риби або морепродуктів, який раніше був основною їжею бідняків, а тепер його подають у всіх кафе і ресторанах. Страву щедро приправляють гострим перцем і часником, посипають свіжою зеленню і поливають перед подачею оливковою олією.

Другі страви

Кухня Домінікани: що спробувати?

  • Ля Бандера – національна їжа домініканців. Гарнір із білого рису, тушкованої квасолі та м’яса подають зі скибочками смаженого авокадо, бананів і томатів. У кожному регіоні його готують по-своєму, кожен кухар додає у страву свою родзинку.
  • Мангу – традиційний домініканський сніданок, який називають los tres golpes або “три удари”. Пюре із зелених бананів мангу подають із яєчнею та смаженим сиром. Готову страву поливають маслом і подають на великій тарілці. Дуже смачно і ситно!
  • Мофонго – пюре зі смажених бананів, з ароматним беконом, креветками або іншими морепродуктами. На гарнір – банани-фрі та рис із прянощами. У місцевих закладах часто страву посипають шкварками chicharones – дуже ситно і незвично для нашого смаку.
  • Пескадо кон коно – найніжніше філе білої риби підсмажене на оливковій олії. Готову страву поливають соусом із кокосового молока, свіжих помідорів, часнику, солодкого перцю і зелені. Потім тарілку посипають місцевими прянощами і додають рис або боби.
  • Пастелон де платанос – запіканка. Готують із бананового тіста з начинкою з риби, м’яса, морепродуктів, бататів із різними соусами. Дуже ситна страва, яку подають і у вуличних кафе, і в дорогих ресторанах.
  • Локріо – домініканський варіант паельї. Рис готують на кокосовому молоці, додають аніс, часник і гострий перець, подають зі шматочками м’яса або курки.

Закуски

Кухня Домінікани: що спробувати?

  • Гуанімес – незвичайний вуличний перекус. З кукурудзяного борошна і м’яса або морепродуктів роблять начинку, додають прянощі та горіхи, і загортають у бананове листя. Є і солодкий варіант страви – з бананового пюре з кокосовими вершками, з корицею, медом і анісом.
  • Кукурудзяні коржі – популярна пляжна закуска. З кукурудзяного борошна, спецій і води замішують тісто, і смажать невеликі коржі в кокосовій олії. Виходять хрусткі шматочки тіста, ідеально до холодного пива або мінералки в літню спеку.
  • Пескадо фріто – посмажені у фритюрі шматочки риби, які подають із хрустким кукурудзяним коржиком і свіжим стиглим авокадо.

Десерти

Кухня Домінікани: що спробувати?

  • Аррос кон лече – пудинг із солодкого рису або бананового пюре з молоком, корицею та соком цитрусових. Готову страву запікають порційно і посипають горіхами або банановими чіпсами.
  • Донас – пампушки з тіста з мускатним горіхом, корицею та анісом смажать у киплячій олії при вас і подають, посипавши цукровою пудрою, дуже смачно з кавою або гарячим шоколадом.
  • Фрукти – головний десерт Домінікани! Обов’язково варто скуштувати смачнючі місцеві манго й ананаси, авокадо – просто тане в роті. А ще сапоте, мамон, нісперо, гранаділла, гуанабана, хагуа і багато інших екзотичних фруктів завжди є на столі у домініканців.

Напої

Кухня Домінікани: що спробувати?

  • Пиво – найпопулярніші сорти “Президенте”, “Сеніза”, “Богемія” і “Кіскейя”.
  • Мальта Морена – солодкий напій, схожий на квас, готують у спосіб бродіння і змішують із молоком.
  • Свіжовичавлені соки – обов’язково спробуйте в Домінікані натуральні соки, їх готують на вулиці та подають у великих склянках з льодом.
  • Кава традиційно завершує трапезу, подають у невеликих чашечках зі склянкою холодної води.
Наступна стаття