Хочете дізнатися чим годують на борту літака пасажирів преміум-класу? Восьминоги, гарбузовий хумус і суничний чізкейк… Навіть не подумаєш, що всі ці страви можуть бути лише стандартним обідом у літаку. Розповімо про 5 авіакомпаній світу, які влаштовують пасажирам преміум-класів справжнє свято живота.
Кухар Пітер Гордон і два винні консультанти створюють для бізнес-класу Air New Zealand меню, яке представляє смаки багатонаціональної кухні Нової Зеландії. Почніть зі смаженого лосося з пряним сумахом, спробуйте мавританське курча з томатним бульйоном, білою квасолею, корицею і гарбузовим хумусом. А як десерт вам запропонують білий шоколад і панна котту з фісташковим кремом.
Ця японська авіакомпанія пропонує вибір страв сучасної європейської або традиційної японської кухні. Наприклад, можна взяти такіавасе (зварену на повільному вогні колоказію, восьминога і гарбуз у соєвому соусі), скуштувати пиріг із рибою та бобами едамаме або шматочки маринованого кореня лотоса. На десерт пасажирів All Nippon Airways балують желе з гранатового соку з чорним оцтом.
Їжа на борту Emirates давно стала притчею во язицех – ця компанія ревно стежить за якістю харчування у себе в літаках. Навіть пасажирам економ-класу тут пропонують розкішні обіди. Чого вже говорити про VIP-клієнтів! Частенько над меню для пасажирів преміум-класів працюють мішленівські шефи. Так, тут можна скуштувати копченого курчати з мандаринами, террин із лососем, суничний чізкейк або шоколадне тістечко з ягідним мусом.
Обіди на борту Etihad Airways складно назвати просто “бортовим харчуванням”. Швидше, це розкішний ресторан у повітрі. Персональний шеф-кухар готує різні страви для гурманів, а також приймає індивідуальні запити від пасажирів – недарма, ця авіакомпанія кілька років поспіль отримувала нагороду Skytrax World Airline Awards за найкраще харчування в першому класі.
Пасажири першого та преміального класів деяких рейсів Korean Air насолоджуються “Небесним Баром”, у якому подають унікальні коктейлі або раритетні французькі вина. Авіакомпанія виграла два призи в рамках Mercury Awards, годуючи пасажирів стравами європейської та азіатської кухні. Так, варто оцінити корейський женьшеневий суп із курчам, традиційний пібімпаб, органічні овочі.
ПЛАНУЄТЕ ПОДОРОЖ?
Залишіть запит, наші спеціалісти запропонують вам кращі варіанти за вигідною ціною